20 de set. 2013

Pastís de plàtan

Ingredients per a 8-10 persones: 
  • 5 plàtans 
  • 4 ous 
  • 100 g de sucre 
  • 30 g de farina 
  • 1 dl de llet 
  • El suc d’una llimona 
  • 1 mica de sal 
Ingredients pel caramel: 
  • 150 g de sucre 
Ingredients per decorar: 
  • 3 plàtans 
  • 3 cullerades de sucre 
 Preparació: 
  • Es prepara el caramel: en un cassó es posa a desfer el sucre. Quan estigui daurat es posa el sucre al fons del motlle on farem el pastís. 
  • A continuació, preparem la massa del pastís. Es barregen amb la batedora els plàtans pelats i tallats fins que quedin purè. En un bol, es baten els ous i el sucre. Tot seguit, s’incorpora la llet, la sal, el purè de plàtan i la farina. Es barreja fins que quedi una massa homogènia. 
  • Es posa la massa feta en el motlle que hem preparat amb el caramel i es posa al forn a 180ºC durant 30-35 minuts. 
  • Per la decoració: es pelen els plàtans i es tallen per la meitat en sentit longitudinal. Es posa en un cassó tres cullerades de sucre amb un dl. d’aigua a foc lent fins que el sucre es desfaci i s’aconsegueixi l’almívar. Es pinten els plàtans amb l’almívar i es coloquen a sobre el pastís prèviament desmotllat.  
  • Ja es pot servir. 

Bon profit! 


2 comentaris:

Bruixes a la cuina ha dit...

Apa noies com us cuideu!!!!! Aquest pastís fa una pinta increïble!!! :)
Bona setmana!
P.S- Feu un petó a la Balcebuna de part meva!!

7 amigues gironines ha dit...

Sí!! estava boníssim... no només feia bona pinta. Va ser una recepta de la Salut.