25 de febr. 2019

PASTIS DE XOCOLATA


 recepta extreta del blog : Hi ha bruixes a la cuina

Ingredients

  • 3 ous
  • 150 grams de sucre
  • 140 grams d'oli de gira-sol
  • 50 grams de cacau
  • 100 grams de farina de rebosteria
  • 2 culleretes d'impulsor
  • 1/2 cullereta de bicarbonat de sodi
  • 1 beina de vainilla

Procediment

Escalfem el forn a 180 °C i prepareu el motlle que més us convingui (*) Seguidament:
  • Començarem batent els ous amb el sucre perquè agafin cos. No pararem fins que no doblin el volum i hagin blanquejat.
  • Quan tinguem la barreja cremosa hi podem afegir l'oli. A poc a poc i sense parar de batre.
  • Separadament tamisem farina amb l'impulsor, el bicarbonat de sodi i el cacau. Ho afegim a la barreja d'ou amb una espàtula. Ens ha de quedar una massa ben homogènia.
  • Finalment hi afegim les llavors de  vainilla.
  • Posem tota la massa dins el motlle i enfornem.

El temps de cocció dependrà del vostre forn i del motlle que feu servir (*) A hores d'ara he fet aquest pastís un munt de vegades però majoritàriament amb 2 objectius diferents:
  1. Per menjar-lo sol i simplement! En aquest cas faig servir un motlle rodó de 23cm i el deixo coure el pastís només 25 minuts. El resultat és un pastís baixet, humit, de sabor intens i consistència cremosa: BONÍSSIM!!
  2. Com a base d'un pastís de capes. En aquest cas el motlle que utilitzo és més petit per tal d'aconseguir més volum: 15 cm! I el deixo coure uns 35 minuts. D'aquesta manera aconsegueixo una esponja una mica més ferma i estable. El pastís perd una mica d'humitat però s'aconsegueix una esponja lleugera que casa molt bé amb les cremes de mantega, de formatge, la nata o les melmelades.

Tan d'una manera com d'una altra, ha estat sempre un èxit rotund!☺ I no cal dir que si voleu fer un pastís de capes més gros, només heu de duplicar les quantitats i ajustar el temps de cocció.

A veure si us animeu a fer-lo i ja em direu si esteu d'acord amb mi que és una joia!!

NOTA
  • Independentment de l'ús que en volgueu fer, aquest pastís és millor fet d'un dia per l'altre. Feu-lo, deixeu-lo refredar, tapeu-lo bé amb paper de plata i deixeu-lo en un racó de la cuina fins l'endemà. Llavors ja el podreu decorar, tallar, farcir,... al vostre gust.