9 de nov. 2010

CREPS ( D'ESPINACS I SALMÓ)


Ingreditents:

200 gr de farina
3 ous
50 gr de mantequilla
1 cullarada d’oli
mig litre de llet
sal i pebre
Per omplir la crepe: salmo, brie, formatge, pernil dolc, nous, platan, nutella,…

Com fer les crêpes :
Primer posarem la farina en un bol, deixarem un forat al mig i hi posarem els ous (ja batuts), una mica de sal i una mica de llet. La massa s’ha d’anar el.laborant amb molt de tacte, a poc a poc… L’anem amassant amb una cullera de fusta, i hi anem afegint llet lentamente. Quan la massa tingui una textura una mica liquida s’hi afageix l’oli i es barreja be.
Es deixa reposar tapada durant dues hores, i si es vol, es pot remenar de tant en tant mentres reposa.
Despres de dues hores…. agafem una paella (de les que no s’hi enganxa res!) i hi posem una mica de mantequilla o oli. Quan esta calent hi afegim una porcio de la massa, que ha de cobrir tota la paella amb una capa fina. Es va fent a poc a poc, i quan quedi doradeta es gira uns segons i ja esta a punt per menjar.
Les crepes poden ser salades o dolces. Comencarem per les salades afegint-hi els seguents ingredients al gust de cada persona. Depenent dels ingredients, s’escalfara la crepe amb ells a sobre per tal que quedi calenta a l’hora de servir-la. La mes senzilla es amb sucre i lliomona, pero podem fer volar la imaginacio i ser mooooooolt creatives!!

BON APPETITE!!!!