10 de gen. 2011

QUICHE ( SENSE PASTA TRENCADA)

Ingredients:
8 ous
300g de salmó fumat tallat a daus
100g de formatge blau tallat a daus
250 ml de nata per cuinar
10 olives negres (jo utilitzo les d'Aragó)
1 ceba tendra
oli d’oliva verge extra i sal
mantega i un motlle rodó de vidre
Primer de tot unteu un motlle rodó, d?uns 26 cm de diàmetre, amb una mica de mantega. Tot seguit, pre-escalfeu el forn a 150º.

Piqueu la ceba ben fina i ofegueu-la en un paella amb una mica d?oli durant 2-3 minuts, fins que estigui transparent però no daurada.Un cop cuita, retireu la ceba del foc. Deixeu que es refredi i afegiu-hi el parmesà .

A continuació, bateu els ous i la nata conjuntament. Un cop sigui ben homogeni, afegiu-hi la ceba picada, les olives sense pinyol i el salmó tallat a daus. Mescleu-ho bé, però anant en compte de no malmetre el salmó.

Aboqueu la mescla al motlle que havíeu preparat abans amb la mantega i afegiu els daus de formatge blau per sobre de manera que quedin flotant. Jo, normalment, faig servir Roquefort, però podeu emprar Gorgonzola, Cabrales o qualsevol altre formatge de l’estil.

Finalment, només queda coure la quiche al forn durant uns 45 minuts o fins que la part superior estigui ben daurada.

Podeu servir la quiche calenta, temprada o freda. Si voleu, la podeu preparar amb antelació i reescalfar-la uns segons al microones.