10 de gen. 2011

QUICHE LORRAINE

Ingredients:
  • 1 ceba petita
  • 150 gr de cansalada fumada
  • 3 ous
  • 350cc de llet ( també es pot fer amb crema de llet)
  • sal i pebre
  • 150 gr de formatge ratllat( Gruyere, Emental,...)
  • pasta trencada

Prepareu la pasta col.locant-la dins d’un motlle ( millor si és desmuntable o de silicona), punxeu la pasta amb la punta d’un ganivet i poseu-la a coure al forn uns 10 min a 200 gr.

Peleu la ceba, talleu-la a trossos petits i poseu-la a fregir amb un xic d’oli. Quan la ceba sigui daurada hi afegiu la cansalada i ho deixeu coure tot plegat un moment ( si voleu es pot treure la grassa de la cansalada). Escorreu-ho bé.

Deixateu els ous, afegiu-hi sal i pebre, ajunteu-hi la llet , la ceba i la cansalada.

Quan la pasta estigui, retireu-la i farciu-la amb la meitat del formatge ratllat, la mescla de la cansalada i espolseu pel damunt la resta de formatge.Poseu-lo al fonr a 175 graus fins que quedi quallat i daurat ( entre 30 i 45 min)

Altres opcions:
1. Afegir Porros en aquesta mateixa recepta: Bullir 10-15 minuts i afegir-ho conjuntament amb la llet.
2. Posar tots aquells ingredient que ens agradin com pernil dolç a dauets, bacon, ceba cuita, porros cuits, formatge, espàrrecs…