INGREDIENTS PER LA MASSA BRISA
- 500 gr de farina
- 250 gr de mantequilla
- 2 rovells d'ou
- 1 polsim de sal
- 150 gr de sucre
- una mica d'aigua
INGREDIENTS PER LA COMPOTA DE POMA
- 4 pomes fuji
- sucre moreno
- 1 polsim de canella amb pols
REDUCCIÓ DE CREMA DE LLET PER ACOMPANYAR-LA
- crema de llet
- canella amb branca
- sucre blanc
ELABORACIÓ
1- Deixem que la mantequilla es torni tova ( com una pomada).
2- Barregem tots els ingredients per fer la massa brisa, es va barrejant la massa amb les mans. L'aigua s'hi va afegint mica a mica fins que veiem que la massa queda ben lligada. Si es fa a sobre el marbre s'hi pot tirar un xic de farina perquè no s'enganxi, també ens podem enfarinar les mans. Al final ha de tenir una consistència com la plastilina, que no s'enganxi a les mans.
3- Col.loquem la massa ben estesa i premsada a la plata, amb una gruixària de mig cm. Es pot fer una tatin gran o vàries de petites.
4- Es posa la massa al forn a coure uns 15-20 minuts.
5- Es pelen les pomes, es treu el cor i es tallen a daus o tires.
6- Es col.loquen en un bol amb un xic d'aigua la fons, dues cullerades de sucre moreno i una cullerada de canella amb pols. Es posen a coure al microones 3 minuts. Passat aquest temps es remena amb una cullera i es couen tres mínuts més. Es torna a remenar tres minuts més... i així fins que veiem que les pomes estan toves i un xic doradetes. ( també es poden coure a la paella amb un xic de mantequilla)
7- Per acabar es col.loquen els daus de poma sobre la massa brisa.
8- Es torna a coure al forn 10 minuts més.
9- Per fer la reducció de crema de llet: es posa l crema de llet en un cassó amb el sucre i la canella i es va remenant fins que es va reduint ( no ha de quedar espessa).
Es serveix la tarta tatin calenta i la crema de llet freda ( també es pot acompanyar amb gelat de canella, vainillo o nous de macadàmia).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada