16 de març 2011

CANELONS DE PEIX



Ingredients:
  • 1 cua de rap
  • 1 calamar de la mateixa mida o dos de petits
  • 100 gr de gambes
  • 500 gr de musclos
  • cebes
  • tomàquet fregit
  • gotet de vi blanc
  • Oli
  • 20 canelons
  • formatge ratllat
  • llet

 
Preparació:
  • Es posa una cassola al foc amb una mica d'oli i hi fregim els calamars tallats a tallets petits. Hi afegim el vi blanc i ho deixem coure una estona.
  • A continuació s'hi afegeix la cua de rap tallada a daus.
  • Tot seguit es pelen les gambes crues i s'hi tiren tallades a trossets. Es reserven les peles i els caps.
  • Bullim els musclos a part en una olla i després guardem l'aigua dels musclos i els musclos sense clova s'afegeixen a la cassola amb la resta de peix.
  • Es fa un sofregit de ceba i tomata i s'afegeix al peix cuit a la cassola.
  • A continuació es posen els caps de les gambes i les peles en una paella amb una mica d'oli i es fan coure i que treguin el suc, si es vol s'hi pot afegir una mica d'aigua dels musclos. Es reserva aquest suc per fer la beixamel.
  • Fem la beixamel amb el suc de les gambes i el suc dels musclos i si fa falta s'hi afegeix llet.
  • Agafem el farciment de peix que hem fet a la cassola i si no agrada que es notin els trossets es pot passar per la picadora.
  • Es posen dues o tres cullerades de beixamel al farciment de peix. Ja tenim el farciment enllestit.
  • Bullim la pasta dels canelons i tot seguit els enrotllem amb el farcit. S'hi tira a sobre la beixamel i formatge ratllat i ja es poden posar al forn una estona a gratinar.
  • Un cop gratinats ja es poden servir.
Bon profit!