6 de febr. 2012

TARTALETE DE FRUITA I FORMATGE



Ingredients
  • 1 base fresca de pasta de full  ( o tartaletes ja fetes)
  • 1 pera
  • 1 poma
  • un grapat de nous pelades
  • 1 ceba petita
  • un trosset de mantega
  • una culleradeta de sucre
  • suc de llimona
  • un pessic de sal
  • xerès dolç
  • formatge de cabra

Elaboració

Aquests minis serveixen tant per aperitiu com per a acompanyar. O, fins i tot, posats al damunt de l'amanida...

1_ Estenem la base i la tallem amb l'ajuda d'un tallapastes o alguna cosa rodona. La que ens sobra la tornem a estirar i la tornem a tallar.

2_ Posem les rodanxes a la safata del forn, amb paper sulfuritzat a sota. Les deixem coure 10 min amb el forn funcionant de dalt i de baix a 200ºC

3_ Mentrestant, preparem la barreja de fruita. Posem un cassó al foc amb una mica de mantega i hi afegim la ceba (que no sigui picada, a trossos mitjans). La deixem fer una mica i mentrestant fem els trossets de pera i poma. Els afegim.

4_ Anem deixant que es cogui, primer a foc fort i despres a foc fluix i tapat. Passats 10 minuts, hi tirem la cullerada de sucre i el pessic de sal, amb una mica de xerès dolç si es vol. Deixar reduir 5 minuts mes.

5_ Triturem la barreja i hi tirem unes gotes de suc de llimona.

6_ Posem una cullerada de barreja a cada base de les que hem fet. També un tros de nou i un tros de formatge de cabra.

7_ Ho posem a gratinar fins que veiem que estiguin dauradetes.