23 de maig 2012

TORRADA DE SALMÓ I TARONJA


INGREDIENTS PER 4 PERSONES
-4 llesques de pa de motlle artesà
-4 talls de salmó fumat
-2 taronges
-un grapat de nous
-un grapat d'avellanes
-reducció de vinagre balsàmic
-un rajolí d'Oporto
-oli,sal i pebre

ELABORACIÓ
  1. Prescalfar el forn a 250 ºC ( o escalfeu les torrades amb torradora)
  2. Mentrestant prepareu la mescla barrejant 4 cullerades d'oli,el suc de mitja taronja, un rajolí d'Oporto, sal, pebre, les nous i les avellanes trossejades. Es pot picar amb una mà de morter, però vigileu que no quedin massa aixafades. El vinagre el posarem a l'últim moment.
  3. Quan el forn estigui calent, hi introduïm les quatre llesques de pa, millor si és rústic o gallec. La qüestió és que les torrades no quedin massa grans.
  4. Mentrestant talleu les taronges a rodanxes fines amb l'ajuda d'un ganivet. Retireu-ne la pell i la part blanca tallant el perímetre de cada rodanxa amb un ganivet ben afilat. Reserveu-ho.
  5. Quan tinguem les llesques de pa daurades, les retirem del forn i les emplatem.
  6. Sobre cada llesca hi psoeu dueso tres rodanxes de taronja i a sobre, un tall de salmó ( fumat o marinat).
  7. Poseu per sobre el salmó la vinagreta de fruits secs i acabeu de decorar amb la reducció de vinagre balsàmic, que no és més que un vinagre balsàmic però més espès, ideal per a decorar plats i aportar-los en un punt de sabor.
Idea de: http://taulabernat.blogspot.com.es/