16 de set. 2012

AMANIDA DE MONGETES VERDES I PARMESÀ


Ingredients per a 4 persones:

- 500 g de mongeta “boby” (la primeta)
- 100 g de formatge parmesà (en un tall)
- Nous
- Ceba

Preparació de l’amanida:

Netejar les mongetes. En una olla amb aigua bullent amb sal, coure-les fins que siguin tendres. Escórrer-les i tot seguit refredar-les dins d’un recipient amb aigua molt freda o amb glaçons (d’aquesta manera quedaran d’un verd més vistós). Un cop fredes, escórrer-les un altre cop.

En un recipient, barrejar les mongetes amb la ceba, el parmesà i un grapat de nous. Afegir-hi la vinagreta i remenar-ho tot.

Muntar el plat col·locant una muntanyeta d’amanida de mongeta tendra i coronar-la amb uns encenalls de formatge parmesà, que s’aconsegueixen tallant el tros de parmesà amb l’ajut d’un pelador de patates.

Per a la vinagreta (opcional)

- 150 ml d’oli d’oliva
- 50 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
- 2 cullerades de mel
- 1 culleradeta de mostassa
- 1 pessic de sal


Preparació de la vinagreta de mel:

Barrejar en un recipient tots els ingredients de la vinagreta i remenar-ho enèrgicament fins que quedi una barreja ben homogènia.