INGREDIENTS
(4PERS)
800gr
d'espinacs
2
grans d'alls
4
ous
farina
per arrebossar
pa
ratllat
un
polsim de nou moscada
100
gr de cacauets/ametlles a daus
oli,
sal i pebre
Per
acompanyar
melmelada
de tomàquet o de maduixa
PREPARACIÓ
En
primer lloc, netegeu els espinacs i talleu-ne els troncs. Feu-los
bullir amb aigua salada durant 2-3 minuts (si són frescos) o fins
que s'hagin desfet (si són congelats). Escorreu-los i reserveu-los.
Quan siguin freds, acabeu-los d'escórrer amb les mans perquè
treguin tota l'aigua.
A
continuació, aboqueu-los en una paella amb una cullerada d'oli
calent. Poseu-hi també els pinyons, els alls, un pessic de pebre,
sal i nou moscada. Deixeu-ho sofregir durant dos minuts i
reserveu-los fins que es refredi.
Després,
barregeu bé els espinacs amb 2 ous batuts i afegiu-hi el pa ratllat
fins que quedi ben lligat. Formeu les mandonguilles i deixeu-les
refredar, pot ser a la nevera.
Finalment,
arrebosseu les mandonguilles amb dos ous batuts i els cacauets o
ametlles a daus. Fregiu-les en una paella amb oli abundant i calent.
Una vegada daurades, escorreu-les en una reixa perquè deixin anar
l'oli sobrant.
Com
a acompanyament, podeu utilitzar diferents melmelades, si preferiu un
acompanyament salat podeu substituir-ho per una salsa de tomàquet.
Bon
profit!
Recepta
finalista en el 14è Premi de Cuina Bonpreu i Esclat (categoria de
primers)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada