17 de gen. 2014

MANDONGUILLES D'ESPINACS EMBOLCALLADES AMB CACAUETS O AMETLLES A DAUS


INGREDIENTS (4PERS)
800gr d'espinacs
40gr de pinyons
2 grans d'alls
4 ous
farina per arrebossar
pa ratllat
un polsim de nou moscada
100 gr de cacauets/ametlles a daus
oli, sal i pebre
Per acompanyar
melmelada de tomàquet o de maduixa

PREPARACIÓ
En primer lloc, netegeu els espinacs i talleu-ne els troncs. Feu-los bullir amb aigua salada durant 2-3 minuts (si són frescos) o fins que s'hagin desfet (si són congelats). Escorreu-los i reserveu-los. Quan siguin freds, acabeu-los d'escórrer amb les mans perquè treguin tota l'aigua.
A continuació, aboqueu-los en una paella amb una cullerada d'oli calent. Poseu-hi també els pinyons, els alls, un pessic de pebre, sal i nou moscada. Deixeu-ho sofregir durant dos minuts i reserveu-los fins que es refredi.
Després, barregeu bé els espinacs amb 2 ous batuts i afegiu-hi el pa ratllat fins que quedi ben lligat. Formeu les mandonguilles i deixeu-les refredar, pot ser a la nevera.
Finalment, arrebosseu les mandonguilles amb dos ous batuts i els cacauets o ametlles a daus. Fregiu-les en una paella amb oli abundant i calent. Una vegada daurades, escorreu-les en una reixa perquè deixin anar l'oli sobrant.
Com a acompanyament, podeu utilitzar diferents melmelades, si preferiu un acompanyament salat podeu substituir-ho per una salsa de tomàquet.
Bon profit!


Recepta finalista en el 14è Premi de Cuina Bonpreu i Esclat (categoria de primers)