Pa
de pessic:4 ous
90 gr de sucre
120 gr de farina
1 culleradeta de llevat
120 gr de farina
1 culleradeta de llevat
Crema de torró:
200 gr de torró tou
200 ml de nata muntada
3 fulles de gelatina
200 ml de nata muntada
3 fulles de gelatina
Cobertura de xocolata:
150 gr de xocolata fondant, per postres
40 ml de aigua
40 gr de mantega o margarina
Sucre glass
40 ml de aigua
40 gr de mantega o margarina
Sucre glass
Elaboració del tronc de Nadal
Primer
hem de fer el pa de pessic. Batre els ous amb el sucre amb les
varilles. Afegim la farina amb el llevat i barregem suaument amb
l'espàtula. Posem aquesta mescla sobre un paper vegetal o una làmina
de silicona, en una safata del forn. Fornegem a 180ºC uns 10 minuts
fins que les bores comencis a daurar-se.
Traiem
i ho bolquem en un drap de cuina net i lleugerament humit, retirem el
paper vegetal amb compte. Amb l'ajuda del drap emboliquem el pa de
pessic, un cop embolicat i recobert amb el drap deixem que es
refredi. Mentrestant prepararem el farcit.
Per
preparar la crema de torró posem les fulles de gelatina a hidratar
en un bol amb aigua freda. Per un altra banda posem el torró
trossejat amb la nata en un cassó i deixem que es desfaci a foc mig,
i seguidament i afegim les fulles de gelatina escorregudes. Barregem
fins que s'integrin.
Desemboliquem
el pa de pessic i estenem la crema i tornem a embolicar el pa de
pessic. Tallem les puntes i tallem un tall diagonal, reservem aquest
tros.
Posem
el pa de pessic en una safata on ho servirem posteriorment, però
posem una fulla de paper vegetal a sota.
Només
ens queda preparar la cobertura de xocolata.
En
un cassó posem xocolata amb l'aigua la mantega o margarina, barregem
fins que estigui totalment fos i integrat.
Aboquem
la mescla sobre el pa de pessic, col·loquem la part superior del
tros que tenim reservat, serà la branca del tronc. Cobrim aquesta
branca de xocolata, Deixem que es refredi.
Una
vegada la xocolata s'ha refredat, amb una forquilla fem estries que
simulin les línies de l'escorça . Ja només ens queda decorar-ho
amb sucre glass.
Nadal
desembre 2014
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada