29 de març 2016

BACALLÀ DE QUARESMA

BACALLÀ DE QUARESMA




8 peces de bacallà dessalat
4 ous durs
1 ceba
3 o 4 cullerades de salsa de tomàquet
50 gr d'avellanes
50 gr d'ametlles
oli d'oliva
2 alls
torradeta de pa
julivert
carxofes (opcionals) tirar-les abans del bacallà.






Enfarineu el bacallà i daureu-lo a la cassola amb oli calent.
Tot seguit retireu el bacallà i afegiu-hi la ceba rallada i deixeu-la enrossir. Afegim les cullerades de tomaquet i la fulla de llor.
Mentrestant poseu en un pot les ametlltes i les avellanes, el juliver l'all i ho tritureu tot. Quan la ceba estigui ben rossa incorporeu-hi el bacallà i una mica d'aigua tèvia.
Després afegir una mica d'aigua a la picada i incorporeu-la a la cassola.
Deixeu-ho coure durant 15 minuts.

A continuació afegiu-hi els ous durs i deixeu-ho coure dos minuts més.