22 de març 2016

PARMENTIER DE PATATA TRUFAT AMB OU POCHE

PARMENTIER

Resultat d'imatges de PARMENTIER DE PATATA TRUFAT AMB OU POCHEINGREDIENTS: ( Per a quatre persones)
-800 gr. de patates
- 200 cl. de llet
- 50 gr. de mantega
- Sal
- pebre
( també hi ha receptes que ho fan amb crema de llet i pebre blanc)
ELABORACIÓ
El puré parmentier s'elabora coent les patates ( prèviament pelades i tallades a daus) en aigua bullint i una mica de sal durant uns 20 minuts.

Una vegada cuites les passem pel pasapurés o bé amb una forquilla, quan encara siguin calentes, que ens serà més fàcil.

A part desfem la mantega amb la llet i ho anem abocant amb les patates.

Al final s'hi posa la sal i el pebre. Ens ha de quedar un puré una mica més sòlid que normalment.

El parmentier pot acompanyar peix, carn o ens pot servir de base per combinar-ho amb múltiples opcions.


Parmentier de patata trufat amb ou poche

- aigua
- vinagre
- 1 ou per persona ( pot ser de gallina o de guatlla, si ho fem com a aperitiu)
- cibulet ( opcional per decorar)

* Perquè el parmentier sigui trufat haurem posar oli de tòfona a la llet que aboquem a la patata.

Agafem un cassó amb aigua i una mica de vinagre i el posem al foc. Quan bulli farem un remolí amb l'ajuda d'una cullera de fusta, trencarem l'ou amb delicadesa( el podem tenir la trencat dins d'una cullera per poder-lo posar més tranquil.lament) i el posarem dins del remolí. El deixarem coure 3 minuts a foc mig.Un cop hagin passat els minuts, el retirarem amb cura perquè no es trenqui.
Posem la patata al fons del bol i al mig hi aboquem l'ou.
Es pot presentar amb cibulet tallat a talls petits.

Pilar – Borrassà març 2016

PD: LA IMATGE DE LA RECEPTA NO ÉS DEL NOSTRE CURS DE CUINA, HO SENTIM PERÒ ENS EN VAM OBLIDAR...
 TENÍEM NOVETATS A LA TROBADA DE CUINERES I NO ENS EN VAM ENRECORDAR.





1 comentari:

Bruixes a la cuina ha dit...

Nenes!!! Quin luxe!! :))
No vau tenir temps de fer les fotos... jajajaja Mira que havien de ser interessant les novetats!!! Jajajaja
Cuideu-vos guapes!!