18 de maig 2016

PASTÍS DE PASTANAGA I AVELLANES


Ingredients:

  • 300 g de pastanaga ratllada
  • 250 g de sucre moreno (o blanc)
  • 4 ous
  • 300 g de farina ( i un poc més per enfarinar el motlle)
  • 150 g d’oli de gira-sol
  • 1 sobre de llevat artificial Canario o Royal
  • 200 g d’avellanes torrades picades
  • mantega per untar el motlle
  • sucre en pols per ensucrar la coca o cobertura formatge (225gr formatge cremos/50gr mantega/1/2 tassa de sucre en pols/1/2 cullerada esencia de vainilla)

Preparació:
Batem els ous (blanc i vermell junts) amb el sucre amb la batedora elèctrica de barnilles fins que la mescla sigui ben escumosa i hagi augmentat més del doble del volum inicial.

.Afegiu l’oli a la mescla anterior. Després les avellanes i la pastanaga ratllada. Remanem amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix.

Incorporem la farina i el llevat a través d’un colador fi. Remaneu suaument fins que la farina s’hagi integrat i la preparació sigui homogènia. Aboquem la mescla dins el motlle (Untat previamnet amb mantega)

Posem el forn a 180º .Un cop posat al forn abaixem la temperatura a 170º. Deixem coure fins que punxant el centre amb un escuradents en surti eixut. Més o menys uns 45 minuts, però depèn de cada tipus de forn.

Per la cobertura de formatge, primer es barreja el formatge amb la mantega i després s’hi afageix el sucre i la vainilla, fins que queda una mescla homogenia. Es reparteix a sobre la coca i es pot servir.

BON PROFIT !