25 d’oct. 2016

PANELLETS

No cal presentació per aquest tradicional postre, una petita delicia pel paladar que acompanyat de castanyes,moniatos i alguna cançoneta ens fa passar una gran tarda de tardor.

INGREDIENTS

-1 kg de farina d'ametlles.
-600 gr de patata o moniato.
-600 gr de sucre.
- 1 Llimona.
- 1 o 2 Ous.

- Pinyons 
- Ametlles picades en dauets.
- Coco
- Xocolata picada o en pols.
- Codony.
- Cafè.

PREPARACIÓ

Bullo patata o moniato i les pelo. Puc escaldar-les perquè sigui més fàcil pelar-les. Barrejo la patata/moniato amb la farina d'ametlla i sucre. Separo la pasta en tantes varietats com vulgui fer. Hi afegeixo llimona ratllada en els de pinyons i ametlles; a la resta no.
(Es pot deixar reposar una estona).
Faig bolets untades amb clara d'ou i ho rebosso amb pinyons perquè sigui més senzill que s'enganxin, el mateix puc fer amb els de ametlles però en forma de croqueta.
La massa reservada pel coco, xocolata o cafè és barreja amb aquest ingredient a més de arrebossar-ho després. El coco es sol fer en forma de bolet, els de cafè en forma de gra i els de codony hi ha diverses teories. Els de codony queden molt bons arrebossats amb sucre glass abans d'enfornar-los.
Es pinten amb rovell d'ou totes les varietats menys xocolata, cafè (decorat amb un gra de cafè) i codony.
Es cou al forn 10 minuts a 180º, fins que quedin daurats. Deixar-los refredar.
Boníssims!! I fins i tot més algun dia després d'haver-los fet!

BON PROFIT I BONA CASTANYADA!