22 de gen. 2017

CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL SERRÀ (recepta per poder fer amb thermomix i sense)


Ingredients

75 gr de pernil serrà
75 gr de pit de pollastre cuit
2 ou dur
50 gr oli d'oliva verge extra
100 gr de mantega
30 gr de ceba
170 gr de farina
800 gr de llet sencera a temperatura ambient
1 pessic de nou moscada mòlta
1 pessic de pebre mòlta
2 pessics de sal (al gust)
Per arrebossar:
2 ou batut
200 gr pa ratllat
Oli d'oliva verge extra per fregir.
Estris:
-Mànega pastissera amb boqueta ampla o sense boqueta (per facilitzar el procés de fer les croquetes i que et quedin totes més o menys iguals)
-Safata gran
-Paella o cassó per fregir.

PREPARACIÓ AMB LA THERMOMIX  (120º=varoma afegint-hi algun minut si cal)

1. Posa el pernil en el got i trituri. Turbo 0.5 segons, 5 vegades. Retiri en un vol i reservi. El mateix procediment amb el pollastre a la planxa.
2.Posi els ous i trituri 2 seg/vel 4. Retiri en un altre vol.
3. Posa en el got oli, mantega y la ceba. Trituri 2 seg/vel 5 i fregeixi 3 min/120º/vel1.
4. Afegeixi la farina i fregeixi 3 min/120º/vel2.
5. Afegeixi la llet, la nou moscada, el pebre i la sal, 10 seg/vel6.
6. Afegeixi dos culleradas de pernil reservat i de pollastre i programi 8 min/120º/vel4.
7. Dixi reposar 5 minuts. Afegeixi la resta de pernil i pollatre, els ous picats i barregi bé amb una espàtula.
8. Posi aquesta beixamel en una mànega pastissera (col·locada en un vol perquè sigui més senzill omplir-la) i deixi refredar. Posi a la nevera com a mínim 8 hores.
9. Una vegada freda, formi les croquetes passa-les per ou batut i després en pa ratllat. Fregeixi-les en un cassó petit amb oli abundant calent i deixi-les escórrer en paper absorbent. Llestes!
    
PREPARACIÓ sense thermomix

1. Aprofito pollastre que m'hagi sobrat d'algun dinar de diumenge, si no és el cas faig a la planxa pit de pollastre. Trituro pernil salat i el pollastre petitó perquè aquestes croquetes seran de pollastre i pernil.
2. Poso en aigua a bullir 2 ous, per fer-ne ous durs. Els pelo i els trituro.
3. En una paella faig una beixamel força espessa amb farina, mantega, llet, nou moscada, pebre i un punt de sal (veure a la temporada 1 com fer una beixamel): 
BEIXAMEL: Es deixa desfer la mantega en una paella, després s'hi afegeix la farina i es deixa enrossir mentre es  va removent. S'hi afegeix una mica de llet tantes vegades com sigui necessari i es va barrejant fins que es torni espès per després poder fer les croquetes.
4. Afegim el pollastre, pernil i els ous. Remeno amb una espàtula.
5. Col·loco en una mànega pastissera de boqueta ampla (puc ajudar-me col·locant la mànega en un vol) i ho deixo refredar mínim 8 hores.
6. En faig xurros, els tallo i els arrebosso amb ou baut i amb pa ratllat... i a fregir en un cassó d'oli ben calent. Les col·loco sobre un paper absorbent i a punt.

VARIANT: CROQUETES DE PERNIL YORK
Variant canviar el pernil serrà i el pollastre per 130 gr de pernil dolç.