22 de gen. 2017

BUNYOLS DE BACALLÀ


Ingredients:

300 gr de bacallà remullat
1/2 vas de llet
2 cullerades de farina
2 gr d'all
2 ous
1 cullerada de llevat en pols
julivert
oli per fregir

Preparació:

1. En un atuell fons, poseu els dos rovells de l'ou, tot reservant-ne les clares; afegiu-hi la farina i la llet. Treballeu els ingredients per formar una pasta homogènia.
2. Afegiu l'aull i julivert picats, i el llevat.
3. Esmicoleu el bacallà i afegiu-lo a la pasta preparada. Deixeu-ho reposar 10 minuts.
4. Bateu les clares de l'ou a punt de neu fort.
5. Després incorporeu-ho a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no es perdi consistència.
6. Comproveu el punt de sal. Escladeu oli en abundància en una paella.
7. Amb una cullera petita, preneu les porcions de pasta i poseu-les a fregir en oli ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.
8. Escorreu-los sobre paper absorbent o un drap net, per eliminar-ne l'excés d'oli.
Ja són a punt per ser servits ben calents.

****Agraïments a la Montse per aquesta recepta fàcil i boníssima!****