MARMITAKO
INGREDIENTS
(4 persones)
600
gr. bonítol
600
gr. patata
1
ceba
2 pebrots
(un de verd i un de vermell)
1
cullerada gran de salsa de tomàquet
Una
culleradeta de pebre vermell
1
cullerada sopera de julivert i pebre negre molt
1
fulla de llorer
1
litre de caldo de peix
PREPARACIÓ
Primer
tallarem la ceba en juliana i el pebrot a tires. Posem en una cassola
oli, hi sofregim els pebrots i la ceba. També hi posem la fulla de
llorer.
Quan
ja estigui daurat hi afegim el pebre vermell i la salsa de tomata.
A
continuació hi posem el caldo de peix, les patates tallades a
trossos quadrats, el pebre negre i el julivert i deixem que es vagi
coent a poc a poc.
Quan
la patata està cuita hi afegim el bonítol tallat a daus. Tastem com
està de sal i si cal, ho rectifiquem. Tot seguit tapem la cassola i
tanquem el foc. Si els trossos bonítol no són molt grans ja n’hi
haurà prou amb l’escalfor perquè quedin cuits al punt. Si els
trossos son més grans, haurem de deixar un parell de minuts amb el
foc encès perquè quedin cuits. El secret del plat és que el
bonítol quedi cuit però tendre.
Un
cop apagat el foc deixem reposar 10 minuts abans de servir-lo perquè
es barregin tots els gustos.
Bon
profit !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada