24 de gen. 2019

MARMITAKO


MARMITAKO
INGREDIENTS (4 persones)
600 gr. bonítol
600 gr. patata
1 ceba
2 pebrots (un de verd i un de vermell)
1 cullerada gran de salsa de tomàquet
Una culleradeta de pebre vermell
1 cullerada sopera de julivert i pebre negre molt
1 fulla de llorer
1 litre de caldo de peix
Oli d’oliva






PREPARACIÓ
Primer tallarem la ceba en juliana i el pebrot a tires. Posem en una cassola oli, hi sofregim els pebrots i la ceba. També hi posem la fulla de llorer.
Quan ja estigui daurat hi afegim el pebre vermell i la salsa de tomata.
A continuació hi posem el caldo de peix, les patates tallades a trossos quadrats, el pebre negre i el julivert i deixem que es vagi coent a poc a poc.
Quan la patata està cuita hi afegim el bonítol tallat a daus. Tastem com està de sal i si cal, ho rectifiquem. Tot seguit tapem la cassola i tanquem el foc. Si els trossos bonítol no són molt grans ja n’hi haurà prou amb l’escalfor perquè quedin cuits al punt. Si els trossos son més grans, haurem de deixar un parell de minuts amb el foc encès perquè quedin cuits. El secret del plat és que el bonítol quedi cuit però tendre.
Un cop apagat el foc deixem reposar 10 minuts abans de servir-lo perquè es barregin tots els gustos.

Bon profit !!!!