24 de gen. 2019

CREMA DE CIGRONS I CARBASSA


CREMA DE CIGRONS I CARBASSA

INGREDIENTS (4 persones)
1 litre de caldo de verdures
400 gr. de cigrons cuits
500 gr. de carbassa pelada
1 porro petit
Mitja culleradeta de “pimentón de la vera”
Orenga
Oli d’oliva verge


PREPARACIÓ
Començarem tallant la part verda del porro. Netegem i tallem la part blanca a rodelles.
 Tot seguit, tallem la carbassa en quadrats de 2-3 cm cadascun.
Agafem una olla i hi posem una mica d’oli i sofregim el porro i la carbassa fins que el porro estigui daurat, remenant-ho de tant en tant perquè no s’enganxi.
Ara hi afegim el caldo de verdures i ho deixem coure durant uns 15-20 minuts, fins que la carbassa estigui cuita. Després apaguem el foc i hi posem els cigrons cuits.
Finalment hi afegim el pimentón de la vera. Important: si el caldo ja porta sal, no n’hi posem, sinó ho rectifiquem de sal. Ho triturem tot fins que quedi ben fi. I per últim, hi afegim una mica d’orenga.