22 d’ag. 2019

MANDONGUILLES AMB SALSA DE IOGURT


Ingredients

250g de carn de porc picat

250g de carn de vedella picada
Alls
oli d’oliva
julivert
sal i pebre
Curri per arrebossar
75 grams de molla de pa remullada en llet
 (també serveix pa de motlle, sense escorça)
Dos ous.


Per la salsa de iogurt:


2 iogurts grecs
poma golden a daus petits
menta
El suc de 1/2 llimona
1/2 grans d'all (al gust)
Oli d'oliva verge
Sal i pebre


Elaboració:

Començarem preparant les mandonguilles. Per a això posarem la molla de pa xopada en llet en un bol i incorporarem la carn al costat dels ous batuts, una miqueta de canyella i el pebre. Barregem tot ben i incorporarem el julivert ben picat i tirarem la sal. Barrejarem bé i anirem fent les mandonguilles de la grandària que vulguem, reservant-les para més endavant.
En un plat posarem el curri i en una paella posarem oli com per fregir les mandonguilles. Mentre es va escalfant, anirem arrebossant en el curri totes les mandonguilles. Les passarem per la paella fregint-les bé perquè quedin daurades per tots costats i reservarem en un plat amb un paper de cuina perquè retingui l'excés d'oli.

Preparem la salsa. En un bol, posem el iogurt i la resta d'ingredients. Remenem amb unes barilles fins que quedi una salsa sedosa. Servim mandonguilles les acompanyades de la salsa. Podem acompanyar amb una salsera a part per si algú se n'hi vol afegir més.