4 de des. 2019

ARRÒS AMB CARBASSA I BOLETS (Blog TdeTerra)



Ingredients (4-6 persones):
- 350 gr d'arròs
- 800 gr aprox. de carbassa
- 40 gr aprox. de bolets secs
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- 2 caienes (pebre de Caiena)
- 125 ml de vi blanc
- 250 ml d'aigua per a remullar els bolets
- 1/2 l de caldo de pollastre o verdures
- Una mica de julivert fresc o sec
-Un tros de mantega del tamany d'una nou
- 100 gr aprox. de formatge parmesà
- Oli d'oliva
- Sal i pebre

Elaboració:
-Escalfem una tassa i mitja d’aigua, l'apartem i en ella hi posarem els bolets per a que s’hidratin (mitja hora o tres quarts aproximadament).
- Pelem i trossegem a daus grans la carbassa. Pelem i trossegem la ceba i els alls.
- En una olla gran, posem a escalfar una tasseta (de les de cafè) d’oli i una nou de mantega amb la ceba i les caienes; deixem que es vagin fent a foc baix-mig i quan passin uns 7 minuts afegim els alls, deixem un parell de minuts més i quan comenci a canviar de color afegim la carbassa, el julivert picat, i els bolets escorreguts (sobretot guardar l’aigua dels bolets) i seguim durant uns 8 minuts, no més temps ja que la carbassa se’ns desfaria, a més després continuarà coent-se amb l’arròs.
-Elevem el foc, afegim el vi i quan passin un parell de minuts l’arròs, removem uns instants i afegim el caldo, dos tasses i mitja més mitja tassa de l’aigua dels bolets prèviament colada per evitar restes de terra. Pugem el foc fins que arranqui el bull, quan això passi tornarem a baixar el foc i deixarem que es faci durant 15 minuts. Recordar salpebrar a mitja cocció. Passat el temps apartem, afegim el formatge ratllat, removem breument fins a integrar-lo del tot i deixem reposar 5 minuts més.
- Posem l’arròs al plat i afegim unes virostes de formatge per sobre. Servim immediatament.

PD. COM QUE EREM MOLTA COLLA, LA CASSOLA GRAN I ELS FOGONS EREN PETITS, HO VAM COURE A LA LLAR DE FOC.