Ingredients:( PER 3 PERSONES)
- 600 g formatges de fondue (emmental, gruyère, appenzeller)
- 30 cl vi blanc sec afruitat
- 1 gra d'all
- nou moscada
- 1 copa de kirsch (destil·lat blanc de cireres)
- patata bullida
- mongeta tendra al vapor
- entrecots sense os
- daus de pebrot vermell
- poma tallada a daus
- pastanaga
- pa
- i tot el que se t'acudeixi...
Preparació:
- Pelem un gra d'all i el freguem per la superfície de la cassola, de manera que aconseguim una pel·lícula protectora que impedeixi que s'hi enganxi el formatge.
- Posem la cassola al foc i hi afegim el vi.
- Ratllem un bon tros de les tres varietats de formatge que tenim (calculem 200 g de formatge per persona, el doble de formatge en pes que de vi en volum) i quan veiem que el vi comença a fumejar, l'afegim a la cassola.
- Comencem a remenar fent una forma de vuit amb una cullera de fusta. Volem que el formatge i el vi facin una massa homogènia.
- Afegim una mica de nou moscada ratllada i de pebre negre mòlt al formatge que tenim en la cassola.
- Ara hi afegim el kirsch. No parem de remenar en tot aquest temps, en forma de vuit.
- Tallem el pa de manera que ens quedi una mica de crosta a cada tros també preparem tots els altres ingredients que hi vulguem posar.
- Ara ja podem anar a taula: encenem el fogonet de la fondue, millor amb un llumí llarg, i hi posem la cassola amb el formatge. Ho anem remenant durant l'àpat, de tant en tant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada