9 de nov. 2010

MANDONGUILLES D’ESPINACS


Ingredients per a 4 persones


800 g d’espinacs
40 g de pinyons
4 grans d’all
2 ous

pa rallat
oli d’oliva
sal i pebre
nou moscada


Elaboració
Es netegen els espinacs i se’n tallen els troncs.
Es fan coure els espinacs en aigua bullent i salada de 2 a 3 minuts si són frescos, o fins que
se n’hagin desfet els blocs si són congelats.
S’escorren i es reserven; quan ja estan freds, s’acaben d’escórrer amb les mans procurant
treure tota l’aigua que porten.
Es posa una cullerada sopera d’oli a escalfar en una paella i s’hi afegeixen els alls ben picats
i els pinyons.
Quan comença a daurar-se s’hi afegeixen els espinacs, la sal, el pebre i un pessic de nou
moscada. Es deixa sofregir uns 2 minuts i es reserva fins que es refreda.
Es barregen bé els espinacs amb els ous batuts i s’hi afegeix pa ratllat fins que quedi ben lligat.
Es formen les mandonguilles i s’enfarinen.
Es fregeixen en una paella amb oli abundant i calent.
Una vegada daurades, es posen a escórrer en una reixa perquè deixin anar l’oli sobrant.
Es poden acompanyar amb una salsa de tomàquet o salsa de tomàquet i pebrot vermell.