Per 4 persones
- 60 fulles d’alfàbrega
- 8 cullerades d’oli
- 2 cullerades pinyons
- 2 alls pelats
- 60 gr parmesà
- 45 mantega
Posar l’alfàbrega, l’oli, els pinyons, els alls i una cullerada de sal en una minipimer i remoure fins que quedi una crema. ( es pot fer abans, fins i tot congelar tot posant un xic d’oli a la superfície).
Posar la barreja en un bol i barrejar-hi el formatge ratllat.
Posar la pasta en aigua bullint, amb una cullerada sopera de sal, remoure bé i cuinar al dente. Colar i barrejar amb la salsa 2 cullerades d’aigua calent i la mantega.
Alfàbrega (ús gastronomic i com cuidar-la)
És sovint usada en la cuina mediterrània,es pot consumir fresca o seca en amanides, sopes de verdures, salses per a acompanyar plats de pasta - la famosa salsa italiana de pesto la porta com a ingredient principal - i també en guisats de qualsevol tipus de carns.
Requereix una posició solejada, encara que en climes d'estius molt calorosos agraeix un poc d'ombra i sòls fèrtils, permeables i humits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada