9 de nov. 2010

TRINXAT DE LA CERDANYA


INGREDIENTS ( PER 6 PERSONES)2 cols verdes
1’5 kg de patates
6 trossos de cansalada viada
( 1 per cap més per decorar)
2 grans d'alls
Oli
Sal
ESTRISOlla
Colador
Paella
Cullera de fusta

ELABORACIÓ1. Omple una olla amb aigua i sal ,mentre l'aigua s'escalfa, pela les patates i neteja la col fulla a fulla. Trosseja-les les patates i la col.
2.Quan l'aigua ja bulli, posa a coure la col i les patates, durant una mitja hora. Per saber si ja estan cuites, punxa un tros de patata amb la punta d'un ganivet. Si està dura, deixa-la al foc una estona més.
3.Mentrestant, posa al foc una paella amb una mica d’oli i fregeix dues dents d’all tallades a la cansalada tallada a tires fines. Retira-ho del foc.
4.Quan ja estiguin cuites, escorre la patata i la col en un colador. Deixa que perdi tota l'aigua.Amb un ganivet i una forquilla, trinxa i aixafa la col i la patata.
5.Torna a escalfar la paella i ara s’hi afegeix la col i la patata trinxada. Dóna-li voltes amb una cullera de fusta i deixa que agafin un color dauradet.
Serviu el plat calentet barrejat o en forma de truita! Podeu col.locar una tira de cansalada a sobre per decorar.