10 de gen. 2011

MOUSSE DE TURRÓ AMB SORPRESA DE XOCOLATA

INGREDIENTS:
- 300 gr de turró de xixona
- 250 ml de nata de muntar
- 100 ml de llet
- 30 gr de sucre
- 3 fulles de gelatina
- 3 ous
- mitja copa de conyac
- 1 natilla de xocolata

PREPARACIÓ:
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Batre els rovells amb el sucre fins a blanquejar. Escalfar la llet, abocar-la sobre els rovells i tornar-ho al foc fins que comenci a espessir, a uns 82ºc. Afegir la gelatina escorreguda i dissoldre-la bé. Afegir el conyac, el torró trossejat i triturar-ho amb el túrmix fins que quedi ben fi. Deixar refredar una mica.
Semi muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a pupnt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s'abaixin.
Omplir les copes amb la mousse fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d'omplir amb la mousse, procurant que no es vegi la xocolata.
Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera.