10 de gen. 2011

TATAKI DE TONYINA SOBRE LLIT D'ALVOCAT


Ingredients (per 4 persones)
-400 grs de llom de tonyina
-llavors de sésam torrat
-oli girasol
-oli de sésam
-salsa de soja (kikoman o similar)
-1 alvocat
-sal maldon

PREPARACIÓ
Necessitarem 4 talls de tonyina fresca (per anar bé, hauria de ser de la part alta perquè és la que té menys nervi i és la més tendre).
El procediment és ben senzill, deixarem macerar durant uns minuts el llom de la tonyina amb una mica de soja i oli de sèsam, no cal cobrir-ho, només és impregnar el llom. Tot seguit agafarem unes llavors de sèsam torrat i els hi posarem per sobre (com si ho arrebosséssim).  
Escalfarem una paella amb una mica d'oli de girasol i marcarem pels quatre costats  però només uns instants, no s'ha de coure, i seguit ho refredarem a la nevera immediatament.
Prepararem l'alvocat tot traient-li la pell i l'ós i picant-ho amb ganivet amb una mica d'oli, sal i pebre.   Tot seguit prepararem la salsa. Haurem de posar en un bol dos parts de salsa de soja, per una d'oli de sèsam i dos parts més d'oli de girasol i ho barregem bé
Per muntar el plat posarem una mica d'alvocat a la base i al costat i ben posadeta les llesques de tonyina, per sobre hi posarem una mica de la salsa i una mica mica de sal maldon, no gaire que la soja és molt salada.
I ja tenim el plat acabat. Per aquesta preparació queda molt be acompanyat d'unes fulles de canonges o rúcula.