
INGREDIENTS:
- arrós ( en venen d'especial per fer sushi en supermercats o herboristeries)
- vinagre d'arrós
- sucre
- peix ( salmó, tonyina, gambes, seitons,...)
- nori ( alga)
- soja
- wasavi
ESTRIS:
- estirilla per donar forma al sushi
PREPARACIÓ:
- Posem en un bol amb aigua freda l'arròs durant 20 minuts
- Anar canviant l'aigua del bol fins que l'arròs hagi tret tot el midó i l'aigua ens surti clara.
- Posar a bullir l'arròs ( la mateixa proporció d'arròs que d'aigua); quan arrenqui el bull baixar el foc, tapar l'olla i deixar el temps necessari ( uns 10 minuts) fins que l'arròs hagi absorbit tota l'aigua.
- Traiem l'arròs de la cassola i el deixem refredar. Hi afegim vinagre d'arrós i sucre ( 400 gr d'arrós : 2 cullerades soperes de vinagre i 2 cullerades soperes de sucre) i remenem tot junt.
- Sobre una estirilla de bambú, estendre el Nori ( alga) i posar una fina capa d'arrós per sobre de tota l'alga.(manipular l'arros amb les mans molles d'aigua, per evitar que se'ns enganxi a les mans)
- A tota la part central posar-hi el peix.
- Amb l'ajuda de l'enrotllador de bambú fer un "caneló", pressionant lleugerament.
- Dividir el caneló de sushi en 6 o 8 porcions. (important mullar el ganivet amb aigua. Ajudarà a tallar l'alga)
Per menjar-ho: Agafar amb els pals el sushi, xucar-ho amb la soja i pel qui sigui valent afegir-hi un puntet de wasabi ( Ull!! és picant i fort)
Aquí sota us adjunto un vídeo per saber com enrotllar al sushi, que és senzill però cal agafar-l'hi el truquillo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada