4 d’abr. 2011

COCA DE RATAFIA




Ingredients:

  • 80 gr de panses
  • 125cl oli de girasol
  • 125 cl de ratafia
  • 6 ous
  • 200gr de farina
  • 200gr de sucre
  • 1 royal


Primer s’han de posar les panses en remull amb la ratafia (el temps de preparar tots els ingredients).
Separar els rovells de les clares. Posar la meitat del sucre amb els rovells i barrejar bé, l’altre meitat s’afegeix a les clares.
Afegir a la barreja dels rovells i el sucre la farina tamisada amb el royal, l’oli i la ratafia. Barreja-ho tot bé.
Afegir les clares a punt de neu i remenar amb molt de compte.
Untar el motllo i posar-hi la barreja. Afegir les panses repartint-les a sobre la massa.
Coure al forn a uns 180º durant 30 minuts.
Una vegada estigui cuita, pintar amb ratafia i posar-hi sucre i ametlles triturades per sobre i tornar a posar al forn durant 2 minuts més.


Bon profit !!!!!!



4 comentaris:

7 amigues gironines ha dit...

Gràcies Roser per venir com a " cuinera invitada " i fer-nos aquesta coca tan bona!!
Ah! passa molt millor amb un gotet de ratafia, si pot ser Russet millor!!
Ja m'ho direu....

fina ha dit...

Hola,
és creació pròpia? és casolana?
He llegit que la millor és la de la pastisseria Trias, però a la Selva segur que hi ha cuineres que en saben molt.:))
us va quedar bé??
la provaré de fer.
gràcies

7 amigues gironines ha dit...

Bones Fina! és casolana. La recepta la va portar la Roser, una amiga que aquell dia va venir al curs. Ella sempre la fa i no falla mai per això volíem que ens la ensenyés.
Sí, la de la pastisseria Trias és boníssima; si no l'has tastat val la pena acostar-se a Sta. Coloma.
fins la pròxima

Anònim ha dit...

em probat la coca hi es bonisima comprada a olot,ara la fare em la vostra recepta hi espero q sera mes bona o igual perque,mira que es bona¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
30 gener 2012 21.45