INGREDIENTS ( 4 persones)
- 300 gr d'arrós
- 220 gr. de bolets deshidratats ( equivalents a unes 750 gr de bolets frescos)
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 3 grills d'all
- 800 ml de brou de pollastre/verdures
- 75 gr. mantega per ceba
- 25 gr de mantega per arrós
- 1 ceba vermella picada petita
- 50 gr de formatge parma ratllat
- 80 gr de formatge parmesà en escates
- 2 cullerades de vi blanc
- julivert picat fresc
- nou mòlta
- sal i pebre
ELABORACIÓ:
Posar en remull els bolets deshidratats perquè recuperin el seu volum. Idealment això s'ha de fer la nit abans, però en cas de necessitat podem reduir el temps a 4 hores.
Elaborar el brou de pollastre al gust o fer servir brou en brick. Avui el farem de verdures, serà bo igual.
Picar els bolets en trossos mitjans, i l'all en trossos petits.
Posar una mica d'oli en una paella i quan estigui calent afegir la meitat dels alls. Quan estiguin daurants afegir els bolets salpebrats i amb una cullerada de vi blanc. Anar remenant fins que el vi blanc redueixi i aleshores reservar a part.
Posar en una paella gran 75 gr de mantega i un rajolinet d'oli. Afegir la ceba vermella i la resta dels alls. Quan la ceba estigui transparent, afegir l'arrós i remoure tot molt bé perquè els sabors es barregin.
Afegir el brou de verdures molt a poc a poc,removent sense parar fins que l'arrós hagi absorbit el líquid. Ara s'han d'afegir els bolets amb el possible suc que hagi quedat al saltejar-los i desprès incorporar el brou que ens hagi sobrat.
Per últim, s'ha d'afegir l'altre cullerada de vi blanc, 25 gr de mantega, les nous i el formatge parmesà, remoure-ho tot i servir de seguida amb el julivert picat per sobre i , si es vol, amb les escates de parmesà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada