28 de juny 2011

VICHYSSOISE, CREMA DE PORROS

INGREDIENTS ( per 4 persones)
- 4 porros
- 1 ceba mitjana
- 1 patata grosseta
- 3/4 de litre de caldo de gallina o verdures
- mantega
- sal
- pebre negre
- un pessic de nou moscada
- 2 tassetes de cafè de crema de llet
- 1 cebollí de guarnició

ELABORACIÓ
Fondrem la mantega en un cassó per afegir-hi els porros que haurem netejat meticulosament per la terra que puguin portar a la part del mig, la ceba i la patata ( tot tallat a trossos).
Al cap d'uns minuts, que serà quan ja estigui una mica cuit, hi afegirem el brou, com que minvarà en bullir.
Ho deixarem coure uns 30 minuts, rectificant la sal i afegint les espècies abans de passar-ho per la batedora. Esperarem que es refredi i ho deixarem reposar a la nevera durant una estona.
Abans de servir hi afegirem la crema de llet, remenant fisn que quedi una crema homogènia. Hem de procurar que no arribi a bullir. Per decorar podem afegir una mica de cebollí per decorar.

Vam repetir recepta, tot i que aquest cop la vam pendre calenta, és bona igual!!! Tan serveix per l'estiu com per l'hivern.