16 de set. 2012

REMENAT DE PASTANAGA I PERNIL

Ingredients ( 4 persones)
   1 ceba grossa
   200 g de pastanaga
   50 g de pernil ibèric
    75 g de formatge ratllat
    2 ous
    2 llesques de pa de motlle sense crosta
   2 llesques de pa de motlle integral amb grans de lli
   orenga
  oli
  sal
  barreja de pebres
  un raig de vi blanc

 

Elaboració

Per començar, talleu la ceba petita i enrossiu-la en una paella amb oli. 

Mentrestant, netegeu la pastanaga, peleu-la i ratlleu-la ben fina. Quan comenci a estar rossa la ceba, afegiu-hi la pastanaga i deixeu-la coure una mica. Després, poseu-hi la sal i la barreja de pebres, remeneu-ho, afegiu-hi el vi i deixeu-lo evaporar. Quan ja estigui cuita la pastanaga, poseu-hi el pernil ibèric tallat ben petit i remeneu-ho una mica mentre es va coent. Tot seguit, tireu els ous sense batre, un per un, a la paella i remeneu-ho bé. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i pebre.

A continuació, talleu cada llesca del pa de motlle en quatre trossos, suqueu-los amb una mica d’oli, poseu-hi a sobre una culleradeta del remenat i cobriu-ho amb el formatge ratllat i l’orenga. Finalment, gratineu-ho al forn a 250ºC durant 6 o 7 minuts. 
I ja per acabar, emplateu les llesques.