2 de des. 2012

PASTÍS DE MONIATO


Pastís de moniato

Ingredients:
  • 1Kg de moniatos
  • 120g de sucre
  • 5 ous
  • 200ml de nata líquida

  • Mantega per untar el motlle
  • 100g de xocolata Nestlé postres (o similar)

    Preparació:
    Coure els moniatos al forn embolicats amb paper de plata fins que siguin tous. Deixar-los refredar, treure'n la pell i aixafar amb una forquilla per fer-ne un puré fi. El reservem a la nevera.
En un bol batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum i seguidament afegim la nata líquida i continuem batent fins que estigui ben unit. Poc a poc anem afegint el puré de moniato a cullerades i barregem bé. Ha de quedar una massa cremosa però consistent. Aboquem en un motlle untat amb mantega i ho posem al forn preescalfat a 180ºC durant 40 minuts.
Deixem refredar i desmotllem el pastís que acompanyarem amb la xocolata desfeta al microones o al bany Maria.
Per decorar, a més de la xocolata, es poden fer unes xips de moniato tallant unes fines tires de moniato cru amb el pelador de patates i fregint-les en oli ben calent durant uns segons. Un cop fredes i ben escorregudes es poden arrebossar amb sucre granulat.

Espero que us agradi!

1 comentari:

Bruixes a la Cuina ha dit...

Hola noies!
Sóc una amiga de la M. Àngels i quan em va ensenyar el bloc, el primer que vaig veure va ser aquesta recepta!! Molt interessant!!!! Me l'apunto!! :)
Dolors