27 de gen. 2013

PASTÍS FONDANT


PASTÍS FONDANT
BIZCOCHO GENOVÉS” motllo 18 cm

4 OUS GROSSOS (62-72GR)
100 GR DE SUCRE
100 GR DE FARINA (SI CANVIES 15/50 GR DE FARINA PER CACAU EN POLS)




Es un pa de pessic senzill que funciona perquè aguanta pes a sobre.
Batre els ous amb un batedor 5 minuts, a mà al voltant de 10.

Els ous han de pujar el seu doble, fer-ho en un bol molt gros i començar a màxima velocitat, amb el vol posat a la pica amb aigua calenta. Així pujarà molt en pocs minuts, després treure'ls de l'aigua i seguir mesclant.
Afegir-hi la farina tamisant, en forma de pluja i barrejar amb una forquilla (sense varilles!)
Posar-ho sobre un motllo untat amb oli o mantega i posar-ho al forn preesclafat a 150º, més o menys 20 minuts, en el nivell del mig del forn.

ALMÍVAR
Es fa servir per mullar el pastís un cop tallat per la meitat (horitzontal), perquè sigui més amorós.

300gr de sucre
300 gr d'aigua
½ suc de llimona (opcional)
1 branca de canyella o culleradeta de sucre avainillat o un altre gust
(també es pot posar licor)
Posar al foc l'aigua amb el sucre i el gust i barrejar.
Si es vol més espès deixar-lo més estona.

L'almívar un cop fred es conserva a la nevera durant vàries setmanes.


GANACHE DE XOCOLATA

Es fa servir com farciment del pastís i per sobre com a cola del fondant.

200 gr nata liquida per muntar
200 gr de xocolata fondant de cobertura.
Bullir la nata fins arribar a ebullició, retirar el foc, tirar-hi la xocolata a trossos i remenar fins a la seva total dissolució. Refredar abans d'utilitzar-lo.
(també es pot muntar perquè sigui més consistent).

CREMA DE LLIMONA
Es una variant per farcir el pastís.

llet condensada i suc de llimona (2/3)

FONDANT (es millor comprar-lo ja fet) Casa Bouvé girona (pont de pedra) o Cofac Sant Feliu de Guíxols, per internet i entre d'altres.