10 de maig 2013

PEIX A LA PINYA


INGREDIENTS (2 persones):

  •  2 talls de peix mitjans
  •  2 rodelles de pinya al natural
  • 1 ceba de Figueres mitjana
  •  Llet sencera (també pot utilitzar-se crema de llet)
  •  Farina, mantega, sal i oli
  •  Grana per fer la picada (nosaltres utilitzarem ametlles i avellanes)


PREPARACIÓ:

  1. Salar el peix, enfarinar i fregir en una paella amb l’oli calent,
  2. Tallar la ceba i sofregir-la fins que quedi rossa.
  3. Fregir la pinya amb una mica de mantega fins que quedi torrada.
  4. Triturem la ceba i la pinya, la picada, un xic de llet i el suc de la pinya. Tastem i rectifiquem de sal si cal.    
  5. Posem els talls de peix en una cassola al foc i els cobrim amb la barreja. Deixem a foc baix durant 5/10 minuts fins que redueixi i s’espessi una mica.
  6. El pas 5 també el podríem fer gratinant al forn uns 10 minuts a 180 ºC.