18 de jul. 2014

LLUÇ AL PARMESÀ



Ingredients

Per a 4 persones:

1 lluç d’1 o 2 kg aprox.
1llimona
100 g de formatge parmesà
50 g de pa ratllat
sal
pebre
oli d’oliva (de gust suau)

Per al confitat de tomàquet:

0,5 kg de tomàquets madurs
2 grans d’all
sal i pebre
un polsim de sucre
oli d’oliva
(optatiu segons el gust) herbes aromàtiques (romaní, farigola)


Elaboració

Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.

Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d’oli sofregiu els alls picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre. A continuació, amaniu-ho amb el suc d’una llimona i un bon raig d’oli  i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 15 minuts.

Finalment, escorreu l’excés d’oli del confitat de tomàquet, tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.

I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre.