Ingredients
Per a 4 persones:
• 1 lluç d’1 o 2 kg aprox.
• 1llimona
• 100 g de formatge parmesà
• 50 g de pa ratllat
• sal
• pebre
• oli d’oliva (de gust suau)
Per al confitat de tomàquet:
• 0,5 kg de tomàquets madurs
• 2 grans d’all
• sal i pebre
• un polsim de sucre
• oli d’oliva
• (optatiu segons el gust) herbes aromàtiques (romaní, farigola)
Elaboració
Per començar, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, peleu-los, talleu-los a quarts i reserveu-los.
Per fer el confitat de tomàquet, en una cassola amb un raig d’oli sofregiu els alls picats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet, salpebreu-ho, rectifiqueu-ho de sucre i oli, afegiu-hi les herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, salpebreu els filets de lluç, poseu-los en una safata de forn untada amb oli, ratlleu-hi el formatge parmesà per sobre i espolseu-hi també una mica de pa ratllat per sobre. A continuació, amaniu-ho amb el suc d’una llimona i un bon raig d’oli i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 15 minuts.
Finalment, escorreu l’excés d’oli del confitat de tomàquet, tritureu-lo amb el Túrmix i reserveu-lo.
I ja per acabar, feu un llit amb el tomàquet confitat i poseu-hi el lluç a sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada