7 de des. 2014

Amanida amb poma caramel·litzada, farcellets de brie amb vinagreta de gerds
Ingredients per a 4 persones:
 
Per a l’amanida:
250 g d'enciams variats
250 g de formatge brie
1 full de pasta brick
Cibulet

 
Per a la poma caramellitzada:
1 poma
50 g de mantega
1 cullerada de sucre
Per a la vinagreta de gerds:
50 g de gerds
50 g d’oli d’oliva
20 g de vinagre de poma
Sal i sucre
pebre
 


Elaboració
Per començar, peleu la poma, talleu-la a daus, poseu-la en una paella amb la mantega i el sucre i deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts a foc molt baix. Quan estigui caramellitzada, traieu-la de la paella i reserveu-la.
A continuació, talleu el full de la pasta brick en quadrats per fer els farcellets, talleu el formatge brie a daus, poseu-los sobre els quadrats de pasta brick, feu els farcellets i tanqueu-los lligant-los amb el cibulet. Seguidament, en una paella amb l’oli molt calent fregiu els farcellets fins que la pasta quedi cruixent.
Per fer la vinagreta de gerds, poseu en un got de batre els gerds, l’oli d’oliva, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el sucre, i tritureu-ho fins a aconseguir la consistència desitjada.
I ja per acabar, emplateu el mesclum, poseu-hi a sobre la poma caramellitzada i els farcellets de brie i amaniu-ho tot amb la vinagreta de gerds.
Santa Cristina d’Aro 22/11/2014

Font: tv3.cat/cuines