7 de des. 2014

Mandonguilles a la jardinera

MANDONGUILLES A LA JARDINERA
Ingredients
  • 1kg de carn picada mixta (porc i vedella)
  • 3 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 1 l. de brou de pollastre
  • 1/2 copa de  vi negre
  • Sal
  • Pebre
  • 1 ou
  • 100 gr. Pa ratllat
  • 100gr. de farina
  • Julivert
  • 3 grans d'all
  • 1/2 pot de tomata triturada (grossos)
  • Oli d'oliva
  • Un polsim de sucre
Elaboració  Per fer les mandonguilles barregem en un bol gran la carn picada, el pa ratllat, l'ou, l'all i el julivert picats i salpebrem al gust. Amassar-ho tot amb les mans fins que estigui ben barrejat. A continuació anem donant forma a les mandonguilles, passant-les per farina i reservant-les.
Daurem les mandonguilles a la cassola en l'oli ben calent (només perquè agafin una mica de color). Les retirem en paper absorbent.

Al mateix oli sofregim les cebes i el porro picats i les pastanagues tallades a rodanxes. Quan estigui tot daurat, afegim dos grans d'all picat.
Afegim la tomata a la cassola i quan estigui fregit, afegir el vi i deixar que redueixi. 
Afegir les mandonguilles i el brou de pollastre, i deixar coure un mínim de 30-35 min remenant de tant en tant.

Acompanyar amb pa...


Santa Cristina d’Aro 22/11/2014
Font: tv3.cat/cuines