ARRÒS
AMB CABRA DE MAR
Ingredients:
- 1 kg de cabra
- oli d'oliva verge extra
- 1 ceba de figueres
- 4 grans d'all
- 4 tomàquets de penjar
- 400 gr d'arròs de gra rodó
- brou de peix
- sal
- 500 gr de pesols
ELABORACIÓ:
1
. Pelar els pèsols i reservar-los
2,
Peleu i trinxeu la ceba ben fina. Poseu-la a coure en una cassola de
ferro colat amb un raig d'oli. A mitja cocció, incorporeu-hi els
alls trinxats i el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure fins que quedi
un sofregit ben concentrat.
3,
Prepareu les cabres al cim d'una plata, per no perdre'n el suc ni el
corall. Obriu-les per la part de darrera, amb l'ajuda d'un cullerot,i
feu pressió cap amunt. D'aquesta manera us quedarà la closca
superior separada i podreu accedir més bé a la carn. Guardeu el suc
i el corall. Talleu-la amb la mitja lluna, a trossets, vigilant de no
esquerdar la closca de les potes.
4,
Poseu la cabra al sofregit i remeneu-ho una mica. Incorporeu-hi
l'arròs i 1 minut més tard el brou bullent. Deixeu-ho coure 10
minuts a foc fort. Incorporeu-hi els pèsols, tasteu-ho de sal i
poseu-ho el foc al mínim.
5,
Deixeu acabar de coure l'arròs i, quan faltin 2 minuts, afegiu-hi
l'aigua de la cabra i el corall.
Pareu
el foc i deixeu-la reposar 2 minuts.
Nosaltres també hi vam afegir algunes gambes, però no és necessari per aconseguir un bon arrós, amb el gust de la cabra, n'hi ha de sobres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada