17 de jul. 2015

ARRÓS DE CABRA

ARRÒS AMB CABRA DE MAR

Ingredients:
  • 1 kg de cabra

  • oli d'oliva verge extra
  • 1 ceba de figueres
  • 4 grans d'all
  • 4 tomàquets de penjar
  • 400 gr d'arròs de gra rodó
  • brou de peix
  • sal
  • 500 gr de pesols

ELABORACIÓ:
1 . Pelar els pèsols i reservar-los

2, Peleu i trinxeu la ceba ben fina. Poseu-la a coure en una cassola de ferro colat amb un raig d'oli. A mitja cocció, incorporeu-hi els alls trinxats i el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure fins que quedi un sofregit ben concentrat.

3, Prepareu les cabres al cim d'una plata, per no perdre'n el suc ni el corall. Obriu-les per la part de darrera, amb l'ajuda d'un cullerot,i feu pressió cap amunt. D'aquesta manera us quedarà la closca superior separada i podreu accedir més bé a la carn. Guardeu el suc i el corall. Talleu-la amb la mitja lluna, a trossets, vigilant de no esquerdar la closca de les potes.

4, Poseu la cabra al sofregit i remeneu-ho una mica. Incorporeu-hi l'arròs i 1 minut més tard el brou bullent. Deixeu-ho coure 10 minuts a foc fort. Incorporeu-hi els pèsols, tasteu-ho de sal i poseu-ho el foc al mínim.

5, Deixeu acabar de coure l'arròs i, quan faltin 2 minuts, afegiu-hi l'aigua de la cabra i el corall.

Pareu el foc i deixeu-la reposar 2 minuts.


Nosaltres també hi vam afegir algunes gambes, però no és necessari per aconseguir un bon arrós, amb el gust de la cabra, n'hi ha de sobres.