29 de nov. 2015

PASTÍS INVERTIT


La peculiaritat d'aquestes postres és que els ingredients entren al forn en forma liquida, i amb l'escalfor,es van separant en tres capes.



INGREDIENTS:


  • 8 ous
  • 1 litre de llet tèbia 
  • 250g de mantega desfeta (i refredada)
  • 280g de sucre
  • 225g de farina
  • la pela ratllada d’una llimona
  • 2 cullerades d’essència de de vainilla


PREPARACIÓ:

  1. Separem les clares dels rovells.
  2. Muntem les clares a punt de neu.
  3. Batem els rovells amb el sucre i l’essència de vainilla fins a obtenir una crema espumosa.       Hi afegim la mantega desfeta, la llet, la pela de llimona ratllada i la farina tamisada. 
  4. Un cop tenim la barreja dels rovells ben homogènia, hi afegim les clares a punt de neu, remenant en compte amb una llengüeta per no abaixar gaire les clares.
  5. Aboquem la barreja en un motlle quadrat o rectangular untat amb mantega i espolvorejat amb farina.
  6. Coem al forn pre-escalfat a 180 ºC durant 10 minuts, i llavors a 160 ºC durant 50 minuts. Comprovarem que sigui cuit punxant amb un escuradents que surti net.
  7. Deixar refredar completament i espolvorejar sucre glassa a sobre. Tallar en porcions i servir, ja que no es podrà desemmotllar.


Observacions:

Es pot fer la versió de xocolata desfent 200 g de xocolata (blanca, amb llet o negra) juntament amb la mantega i deixem que perdi l’escalfor. Llavors es segueixen els mateixos passos de la recepta descrits anteriorment.

1 comentari:

Bruixes a la cuina ha dit...

Curiós aquest pastís, oi? :) Mira que l'he vist fer un munt de vegada però jo encara no m'hi he posat: ja seria hora!
Una abraçada guapes!! A cuidar-se (que ja sé que ho feu ;D)