17 de gen. 2017

EL GIRASOL DE PASTA DE FULL


Ingredients:
- 2 bases de pasta de full iguals (si poden ser rodones, molt millor).
- Tomàquet fregit
- Pernil dolç
- Formatge
- Olivada negra
- Ou (per pintar la massa)

- Sèsam i pipes

Preparació:
S’estira una de les masses i es comencen a afegir els ingredients. Comencem pel tomàquet fregit, només per tacar la base, formatge a trossos finets, pernil dolç, orenga i olivada negra.
Després es posa l’altra base de massa al damunt s’agafa un tap que fassi de centre per no tallar.


Amb la punta del ganivet es comencen a fer talls. Quan ja es tenen tots fets es donen 2 voltes a cada una de les parts fins tornar a deixar la part de la punta ben plana. Sempre en la mateixa direcció. Es pinta amb ou i al centre s’hi posen pipes i sèsam a la resta. Es posa al forn uns 20 minuts i llestos. Un cop refredada la massa es talla bé per poder agafar els troços amb els dits. Es pot fer dolça o salada amb els ingredients que agradin.