- 250 g de llardons
- 4-5 ous de 60 g cadascun
- 5 g de matafaluga
- 110 g de sucre
- 500 g de farina de blat de força
- 20 g de llevat premsat ( jo ho he fet amb llevat fresc)
- 100 g de pinyons
- 200 ml d’oli d’oliva verge extra de les Garrigues
- aigua
Preparació:
- Barregeu en un bol quatre ous, l’oli, el sucre i el llevat desfet amb un xic d’aigua tèbia.
- Afegiu-hi la farina a poc a poc fins a formar una massa.
- Amasseu-la fins que perdi un xic de força. Per saber si està al punt, preneu una petita porció de massa, feu-ne una bola i estireu-la com si fessiu un tel. Aquest tel no s’ha de trencar i ha de quedar molt fi.
- Arribats a aquest punt, barregeu-hi els llardons tallats menuts i la matafaluga. Estireu amb una plàtera de 5 cm d’alçada untada d’oli. Pinteu-la amb l’ou restant deixatat, escapeu-hi els pinyons i el sucre restant.
- Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc tebi fins que dobli el volum.
- Arribat a aquest punt, poseu a coure en un forn
preescalfat 25 min a 180 ºC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada