31 de maig 2017

COCA DE LLARDONS

Ingredients

  • 250 g de llardons
  • 4-5 ous de 60 g cadascun
  • 5 g de matafaluga
  • 110 g de sucre
  • 500 g de farina de blat de força
  • 20 g de llevat premsat ( jo ho he fet amb llevat fresc)
  • 100 g de pinyons
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra de les Garrigues
  • aigua

Preparació:

  1. Barregeu en un bol quatre ous, l’oli, el sucre i el llevat desfet amb un xic d’aigua tèbia.
  2. Afegiu-hi la farina a poc a poc fins a formar una massa.
  3. Amasseu-la fins que perdi un xic de força. Per saber si està al punt, preneu una petita porció de massa, feu-ne una bola i estireu-la com si fessiu un tel. Aquest tel no s’ha de trencar i ha de quedar molt fi.
  4. Arribats a aquest punt, barregeu-hi els llardons tallats menuts i la matafaluga. Estireu amb una plàtera de 5 cm d’alçada untada d’oli. Pinteu-la amb l’ou restant deixatat, escapeu-hi els pinyons i el sucre restant.
  5. Tapeu amb un drap i deixeu reposar en un lloc tebi fins que dobli el volum.
  6. Arribat a aquest punt, poseu a coure en un forn preescalfat 25 min a 180 ºC.