31 de maig 2017

LLOM A L'AMETLLA

Ingredients ( per 4 persones)

  • 600 gr de llom de porc ( millor de dos colors)
  • llet

  • mantega
  • 100 gr d'ametlles torrades
  • vi blanc
  • 1 ceba
  • cordill per lligar
  • formatge per gratinar


Preparació

Es posa el llom de manera que quedi la part més greixosa a sota i es talla a rodanxes de 1/2 cm sense arribar al fons, com un llibre mig obert. ( També li podem demanar que ens ho faci el carnisser).

Peleu les ametlles i piqueu-les bé. Salpebreu cada rondanxa i poseu-hi mantega i una capa fina d'ametlla picada entre mig de cada rodanxa. Lligueu el llom pel llarg, saleu per fora.

Poseu oli a escalfar en una cassola i un cop estigui calent poseu-hi el llom i daureu-lo bé. Un cop daurat afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir, afegiu-hi la ceba picada, baixeu el foc i deixeu que la ceba quedi ben cuita.

Un cop cuita, aboqueu-hi la llet ( ha de cobrir la carn). Tapeu i deixeu coure a foc lent tenint cura que no s'enganxi.Un cop s'hagi evaporat força part de la llet es treu la carn de la cassola.

S'acaba de tallar i es posa la carn en una safata de forn, es tira a sobra la salsa ( passada per un colador) i formatge, es deixa gratinar.

Aquesta recepta és de l'àvia del meu company, i la vaig aprendre gràcies a la Maria Teresa en un dinar familiar. Cal dir, que a ella li surt molt millor, cal anar controlant millor el temps de cocció perquè la carn sigui el màxim de tendre.