- 600 gr de llom de porc ( millor de dos colors)
- mantega
- 100 gr d'ametlles torrades
- vi blanc
- 1 ceba
- cordill per lligar
- formatge per gratinar
Preparació
Es posa el llom de manera
que quedi la part més greixosa a sota i es talla a rodanxes de 1/2
cm sense arribar al fons, com un llibre mig obert. ( També li podem
demanar que ens ho faci el carnisser).
Peleu les ametlles i
piqueu-les bé. Salpebreu cada rondanxa i poseu-hi mantega i una capa
fina d'ametlla picada entre mig de cada rodanxa. Lligueu el llom pel
llarg, saleu per fora.
Poseu oli a escalfar en
una cassola i un cop estigui calent poseu-hi el llom i daureu-lo bé.
Un cop daurat afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir, afegiu-hi la
ceba picada, baixeu el foc i deixeu que la ceba quedi ben cuita.
Un cop cuita, aboqueu-hi
la llet ( ha de cobrir la carn). Tapeu i deixeu coure a foc lent
tenint cura que no s'enganxi.Un cop s'hagi evaporat força part de la
llet es treu la carn de la cassola.
S'acaba de tallar i es
posa la carn en una safata de forn, es tira a sobra la salsa (
passada per un colador) i formatge, es deixa gratinar.
Aquesta recepta és de l'àvia del meu company, i la vaig aprendre gràcies a la Maria Teresa en un dinar familiar. Cal dir, que a ella li surt molt millor, cal anar controlant millor el temps de cocció perquè la carn sigui el màxim de tendre.
Aquesta recepta és de l'àvia del meu company, i la vaig aprendre gràcies a la Maria Teresa en un dinar familiar. Cal dir, que a ella li surt molt millor, cal anar controlant millor el temps de cocció perquè la carn sigui el màxim de tendre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada