1 de juny 2017

SOPA DE MELÓ AMB BOIA DE SÍNDRIA

INGREDIENTS
· 1 kg de meló de pell de galàpeg (o piel de sapo)
· 1 tall de síndria
· Crema de llet
· pebre mòlt
· sal
· fulles de menta fresques
· menta fresca o seca molt triturada
· xarop de vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ
1. Pelar el meló i treure’n les llavors. Tallar-lo, triturar-lo i colar-lo al xinu. El reservem a la nevera. Quan el traiem de la nevera rectificar-lo (per si volem la sopa més o menys densa) amb la crema de llet. Tot barrejat al Turmix.
2. Fer les boies/boletes de síndria. Treure les llavors i amb un bolero es fan les boletes. 5 boletes per plat de sopa. Es reserven a la nevera.
3. Muntar el plat: tot el volt del plat de sopa es ressegueix amb un pinzell mullat amb aigua i després s’hi afegeix la menta molt triturada. Les 4 boies de síndria al fons del plat i a sobre d’elles la cinquena boia, a la que hi clavarem una fulla de munta fresca. Es serveix el plat a taula. Dins d’una gerra hi tenim la sopa de meló que la servirem davant el comensal fins cobrir les 4 boies del fons del plat. La boia amb la menta fresca no es cobreix. Es pot retocar el plat col·locant a la sopa unes gotes de xarop de vinagre balsàmic de Mòdena (podem comprar vinagre balsàmic de Mòdena i reduir-lo en un cassó a foc mínim).