Per la salsa ( es pot preparar el dia
abans)
- 2 grans d'all mitjans
- 25 gr ametlles torrades
- 3 nyores
- 25 gr de molla de pa sec
- vinagre
- oli oliva ( uns 250cc)
Per al plat:
- 2 escaroles
- 300 gr de bacallà esqueixat i desalat*
- 200 gr de tonyina
- 8 filets anxova
- olives arbequines i negres
Preparació:
Obriu les nyores per la meitat i
retireu-ne les llavors. Poseu aigua a bullir i escaldeu-hi les
nyores, escorreu-les i en calent raspeu-ne la part interior i
reserveu-la.
Remulleu la molla de pa amb el vinagre.
Poseu els grans d'all, un xic de sal,
les ametlles i 50 cc d'oli, i tritureu-ho amb el mini-pimer fins que
quedi una salsa fina.
Afegiu-hi la polpa de les nyores, el pa
remullat, un xic d'oli, i tritureu-ho, afegint-hi la resta de l'oli,
fins que tingui la consistència desitjada.
Netegeu l'escarola, trossegeu-la i
escoreu-la.
Col.loqueu-la en una plata, saleu-la i
amaniu-la amb un xic de salsa.
Poseu-hi al damunt el bacallà, la
tonyina, anxoves i les olives.
Poseu la resta de salsa en un bol per
tal de que cada comen sal pugui afegir-n'hi si cal.
*Per dessalar el bacallà esqueixat,
netegeu-lo de pells i talleu-lo a bocins de la mida d'allò que
vulgueu preparar. Poseu el bacalla en un bol, amb aigua freda, i amb
les puntes del dits premeu els bocins fins que quedin amarats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada