1 de juny 2017

TARTAR DE SALMÓ MARINAT SOBRE LLIT DE TOMÀQUET I HERBES D’ALTA MUNTANYA


INGREDIENTS
· 600 gr. De salmó fresc
· 1 cullerada d’anet (eneldo)
· 6 cullerades de sal
· 6 cullerades de sucre
· Romaní
· Fonoll
· Pebre negre
· Ceba
· Pebrot verd
· Julivert molt picat
· Vinagre de Mòdena
· Llimona
· Tàperes
· 1 tomàquet cru
· Oli d’oliva extra

PREPARACIÓ
1. Netejar i escamar el salmó. Jo he comprat escalopins de salmó perquè ja no tenen espines i han sigut prèviament congelats per eliminar l’anisaki.
2. Macerar el salmó: en una safata es cobreix el salmó amb oli d’oliva, vinagre de Mòdena, sal, sucre, anet, pebre negre i llimona. Es deixa reposar a temperatura ambient entre 24 i 48h.
3. Es retira el salmó (guardem l’oli de maceració) i es talla a ganivet, fent daus molt petits. Els daus es posen en un bol amb tàperes, ceba tallada molt prima, pebrot verd i julivert. Barrejar-ho tot. 
4. A la picadora picar el fonoll i el romaní.
5. Tallar a daus molt petits el tomàquet i barrejar-lo amb la picada de fonoll i romaní, i amb una mica d’oli d’oliva.
6. Muntar el plat: agafar un motlle i a sota de tot col·loquem el llit de tomàquet. Després el salmó marinat amb un rajolí del suc de maceració a sobre de tot.