19 de nov. 2017

BABA GANOUSH -PATE D'ALBERGÍNIA

Ingredients
2 albergínies
4 cullerades de tahini
2 cullerades de suc de llimona
2 dents d'all
1 cullerada de cafè de comí en pols
Elaboració
1. Preescalfa el forn a 180 ºC
2.Tallar pel mig les albergínies i fer uns talls  amb un ganivet perquè no explotin quan les posem al forn. Afegir-hi sal i oli per sobre.
3. Forneja-les en una safata durant uns 40 minuts o fins que estiguin fetes.
4.Quan les albergínies s'hagin refredat la just per no cremar-te amb els dits, cal trossejar-les i posar-les en un recipient amb la resta d'ingredients, tot separant la polpa de la pela.
5. Triturar tots els ingredients amb l'ajuda d'una batedora. Si et costa molt de triturar hi pots afegir una mica d'aigua.
6. Prova el bavaganush i rectifica algun ingredient si és necessari.
  1. Deixa refredar a la nevera i serveix amb un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre (opcional).
    8. Es sol acompanyar de pa de pita, o de verdures tallades.




Bon profit!
Extret de Wikipedia:
La tradición popular dice que éste es un plato dulce y seductor, que resulta difícil dejar de comer una vez se ha empezado, y que las mujeres que lo consumen habitualmente adquieren sus mismas características de dulzura y seducción. La tradición más moralista dice que, por eso, hay que ser prudente en su consumo, pues puede poner en peligro la virtud.”