Ingredients
2
albergínies
4 cullerades de tahini
2 cullerades de suc de llimona
2 dents d'all
1 cullerada de cafè de comí en pols
4 cullerades de tahini
2 cullerades de suc de llimona
2 dents d'all
1 cullerada de cafè de comí en pols
Elaboració
1.
Preescalfa el forn a 180 ºC
2.Tallar pel mig les albergínies i fer uns talls amb un ganivet perquè no explotin quan
les posem al forn. Afegir-hi sal i oli per sobre.
3.
Forneja-les en una safata durant uns 40 minuts o fins que estiguin
fetes.
4.Quan
les albergínies s'hagin refredat la just per no cremar-te amb els
dits, cal trossejar-les i posar-les en un recipient amb la resta
d'ingredients, tot separant la polpa de la pela.
5.
Triturar tots els ingredients amb l'ajuda d'una batedora. Si et costa
molt de triturar hi pots afegir una mica d'aigua.
6.
Prova el bavaganush i rectifica algun ingredient si és necessari.
- Deixa refredar a la nevera i serveix amb un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre (opcional).8. Es sol acompanyar de pa de pita, o de verdures tallades.
Bon
profit!
Extret
de Wikipedia:
“La
tradición popular dice que éste es un plato dulce y seductor, que
resulta difícil dejar de comer una vez se ha empezado, y que las
mujeres que lo consumen habitualmente adquieren sus mismas
características de dulzura y seducción. La tradición más
moralista dice que, por eso, hay que ser prudente en su consumo, pues
puede poner en peligro la virtud.”
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada