7 de des. 2017

PASTÍS 3 LLETS (Pastel 3 leches Peruà)


Ingredients:

Per la massa:


  • 120 ml llet
  • 5ous
  • 200 g farina
  • 150 g sucre
  • 1 cc vainilla
  • 1cc royal
  • pela ratllada d'una llimona
Salsa 3 llets:
  • 250 ml llet consensada
  • 250 ml llet evaporada
  • 250 ml nata
  • 1cs estracte vainilla
Barregem tots s els ingredients en un bol amb unes baretes i reservem.

Crema Chantillí:
  • 250 ml nata 35% MG (ben freda)
  • 40 g sucre glass
  • 1cc vainilla
Muntem la nata i afegim el sucre glass i la vainilla.

Elaboració:

  1. Fem la massa muntant les clares a punt de neu (a mig muntar afegim el sucre) i reservem.
  2. Batem els rovells amb el sucre, afegim la vainilla i la llimona, la llet, les clares reservades i finalment, la farina tamisada.
  3. Coem uns 45 minuts a 180ºC.
  4. Un cop fred el pastís, fem forats i anem titant per sobre la salsa 3 llets a poc a poc, mirant que vagi absorbint tot el líquid. Quan no n'absorbeixi més, s'ha de parar.
  5. Es deixa el pastís a la nevera, millor si és tota la nit.
  6. Desmmotllem i a la part superior del pastís hi posem la crema chantilli.