20 de febr. 2018

SÈPIA A LA BRUTA

INGREDIENTS
§  Per a 4 persones:
§  2 sípies de 800 g aprox.
§  200 g ceba
§  100 g pebrot vermell
§  50 g mongeta tendra
§  100 g patata
§  100 g tomàquet madur
§  100 g carxofes
§  100 ml oli
§  sal i aigua

PREPARACIÓ
Per començar, sofregim la ceba, tallada en juliana, en una cassola amb oli, a foc lent, fins que estigui cuita i de color caramel, aproximadament durant una hora.

Mentrestant, netegeu la sípia i talleu-la a daus. (En aquest cas l’hem comprat ja neta i tallada i congelada). La farem coure amb una mica d’aigua durant 30 minuts abans d’afegir-la a la ceba.

Després, afegim la sèpia a la ceba sofregida i ho deixem coure a foc viu. Quan la sípia estigui cuita, hi posem el pebrot tallat a tires, i ho deixem coure un parell de minuts; hi posem la tomata tallada a quarts i les carxofes tallades a vuitens i ho deixem coure fins que el tomàquet estigui cuit. A continuació, hi posem les patates pelades i esqueixades i les mongetes tallades a tires. Ho cobrim tot amb aigua i ho deixem coure tot junt durant una hora. Finalment, ho rectifiquem de sal i ho retirem del foc.

I ja per acabar,  ho podem servir amb la mateixa cassola.

Teniu en compte que és una recepta llarga de fer, però el resultat és exquisit. 

Podeu veure les fotos de la preparació del plat i del resultat.